In Memoriam - Speeddevil

Beste Wild Bunchers,

Op 30 januari 2016, is onze clubgenoot en mede MR2 liefhebber Robert Bonenkamp op vijfendertig jarige leeftijd overleden. Onderstaand bericht hebben we ontvangen:

Lieve mensen.
Zoals jullie hebben kunnen lezen is Robert op 30 januari overleden.
Na 9 lange maanden heeft hij toch de strijd verloren.
Robert is altijd de Robert gebleven zoals we hem kende. Altijd humor en alles met een lach. En natuurlijk altijd praten over MR2's; zijn passie.
Zaterdagochtend is hij er stilletjes tussenuit geknepen. Zijn moeder liep even de kamer uit, en toen zij 3 minuten later terug kwam hoorde ze zijn ademhaling niet meer.

De familie, en wij, willen iedereen nog heel erg bedanken voor de mooie meeting die gewoon naar hem toe kwam in december. Robert heeft enorm genoten van de tour, de auto's, de mensen, en natuurlijk zijn pronkstuk: de AW11; het zwarte monster. Enorm bedankt voor alle lieve woorden, berichten en bezoekjes. Robert en zijn familie hebben nu de rust gevonden. Het is goed zo.

 

De oproep

Uiteraard gaan wij, met de hulp van jullie allemaal, de laatste wens van Robert vervullen. We roepen jullie hierbij op om aankomende donderdagmiddag om 14:00 uur samen met jullie MR2 aanwezig te zijn in Boxmeer. Om daarna Robert vanuit het uitvaartcentrum te begeleiden naar zijn eindbestemming.

We willen natuurlijk aan zijn wens gehoor geven, en roepen iedereen op om met zijn MR2 aanwezig te zijn om afscheid te nemen van Robert.

We verzamelen om 14.00 uur te Boxmeer, om daarna Robert vanuit het uitvaartcentrum te begeleiden naar zijn eindbestemming. Vertrek zal zijn om 14.30 uur.

Kun en wil je er bij zijn namens de Wild Bunch, geef je dan op op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of in

 

het topic op het forum (opgave niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd).

Adres:

Begrafenisonderneming Schrijen
Hollesteeg 1A
5831 TH Boxmeer

Een laatste eerbetoon

 

Een eerbetoon op de radio door Kim.

 

Foto's van de stoet vindt je bij foto's.

Toespraak

 Op de uitvaart van Robert mochten wij spreken uit naam van MR2club.nl; "The Wild Bunch.

24 april 2015. Op die datum postte Robert een nieuw topic op het forum. "Ik ben een beetje ziek", was de titel. Hierin vertelde hij dat hij voorlopig niet mer op meetings te vinden zou zijn, omdat er bij hem een agressieve vorm van kanker geconstateerd was. De kans op volledige genezing was erg groot, schreef hij, het zou een hard gevecht worden, maar hij zei zelf, in zijn woorden: "Mijn liefde voor de mr2 zal het zeker overwinnen".

Liefde voor de mr2 had Robert. Het hele land reed hij door, met de oranje sneeuwschuiver, met de zwarte turbo, met de paarse Beams. Hij had geen grote verhalen, hij deed niet stoer, maar hij kwam gewoon, en dan bleek hij opeens net die Do Luck-bumper te hebben, waar een ander al heel lang naar op zoek was. Daar schepte hij dan niet over op, dat liet hij gewoon trots zien. Op het JAF, in Rosmalen, In Duderstadt of in Bourtange. Robert was een vaste waarde op meetings.

De liefde voor de MR2 hield hem op de been.
Het leek eerst de goede kant op te gaan. Maar op 2 december kwam hij echter met het bericht dat hij de strijd zou gaan verliezen. De verslagenheid was groot, en we konden alleen nog maar hopen op een wonder.

Die verslagenheid hield zijn vrienden niet tegen. Onder het motto: "als Robert niet naar een meeting kan, dan halen we de meeting naar Robert". De handen werden ineen geslagen om Robert's zwarte AW11 af te krijgen en aan hem te kunnen onthullen. Het werd een emotionele dag waarvan Robert ook erg genoten heeft. Een dag waar we met zijn allen trots op kunnen zijn en waarvoor ik alle betrokkenen uit naam van de Wild Bunch wil bedanken.

Dat wonder dat ik noemde, is niet gekomen. Afgelopen zaterdag kregen we het bericht dat Robert begonnen was aan zijn laatste rit. Ik heb die dag met m'n kop in de wind wezenloos rondgereden met de MR2, zoals velen denk ik uit onze club. Vandaag rijden we voor de laatste keer samen met Robert. We bewijzen op deze manier de laatste eer aan hem. Veel anderen, die er niet bij konden zijn, rijden vandaag in gedachten mee.

Van ons, de Wild Bunch, wordt wel eens gezegd dat we geen echte club zijn. Geen bestuur, geen statuten, en je bent lid als je zelf vindt dat je lid bent. En wie mij kent, weet dat ik die uitspraak te vuur en te zwaard zal bestrijden, want naar mijn mening zijn we zeker een echte club.

Maar misschien zijn we deze week wel geen club. Deze week zijn we een familie, en meer nog dan een clublid, zijn we deze week een familielid verloren.

Een familielid die nog vele kilometers in ons hart met ons mee zal rijden, en nog op vele meetings herdacht zal worden, en gewaardeerd om de persoon die hij was.

Dank u wel.

Peter Lok

 

04-02-2016

Uit naam van MR2club.nl; "The Wild Bunch"

Speeddevil

 Robert Bonenkamp   -   12-04-1980   -  30-01-2016

 robert